Expositie in verzetsmuseum:

Elke dag een draadje... Borduren in gevangenschap 1940-1945 is gewijd aan een prachtige collectie borduurwerken, gemaakt door vrouwen in gevangenschap tijdens de Tweede Wereldoorlog. De tentoonstelling is te zien in het Verzetsmuseum te Amsterdam van 10 juni 2011 t/m 11 mei 2012.

"Het was een uitlaatklep, bood houvast en het gaf kleur aan het grauwe bestaan.
Gearresteerd voor bijvoorbeeld het helpen van joden of het rondbrengen van illegale kranten, hielden ze zichzelf op de been door hun ervaringen te verwerken in borduurwerken. Ook in de interneringskampen in Nederlands-Indië werd massaal geborduurd."

Erg mooi en het leuke is dat er in de museumnacht zaterdag 5 november 19:00 tot zondag 6 november 02:00 een soort van evenement plaatsvind. Het is de bedoeling dat er ter plekke een enorm wandkleed gemaakt wordt door vrouwen als wij: breiers, hakers, borduurders, naaiers! We zijn uitgenodigd om in die nacht in het museum te gaan handwerken aan het kleed. Er gebeuren zowieso andere leuke dingen tijdens die nacht in het museum heb ik gehoord. En wat dat kleed betreft, je kunt ook lapjes oid aan ons geven of sturen dan komt het wel goed in die nacht: mail info@breiwerkwest.nl

1 comment: